duminică, 30 ianuarie 2011

Sexul povestit celor mici

Cele doua volume, reunite sub titlul Sexul povestit celor mici, aparute în conditii grafice deosebite, ofera raspunsuri la multiplele întrebari ale parintilor si educatorilor constienti de importanta unei educatii sexuale sanatoase a copiilor.
    Cartea, scrisa într-un limbaj accesibil de specialisti în domeniu de la Institutul pentru Studierea Sexualitatii din Spania, se adreseaza atât adultilor, cât si copiilor si reprezinta o fictiune narativa, având drept personaje principale un baietel si o fetita, care participa la prezentarea subiectului.
Lucrarea contine informatii de baza cu privire la educatia sexuala si afectiva a copiilor.

     La numai 90 de lei
  
     Trebuia sa caut impreuna cu sora mea un cadou pentru un baietel rasfatat si cum tot am colindat noi prin magazine, am intrat intr-o librarie. Ne-am gandit la o carte cu povesti ... a nici vorba, nu citeste mama lui povesti.
   Gata era sa abandonez ideea de a cumpara o carte cu povesti. Dar tot uitandu-ma printre carti, de ce credeti ca am dat?
Sexul povestit celor mici  ... parca auzisem la stiri, dar ma rog, ma facuse si pe mine curios. Cartea frumos desenata cu un baietel si o fetita tragandu-si fiecare, partea din fata a chiloteilor si uitandu-se speriati in jos.
     Deschid indraznet cartea sa vad asa din mare cum reusesc adultii sa le prezinte organele sexuale copiilor. Dar nici vorba de cocosel sau de pasarica, sau alte denumiri pe care le folosesc adultii in prezenta copiilor. Baieteii au penis si fetele au vagin, sa fie clar, ca nu cumva sa se faca confuzie in mintea copilului. Daca se vorbeste de cocosel sau pasarica, o sa fie o confuzie totala cu  animalele din curtea bunicilor, pe care abia a reusit sa le pronunte corect copilul.
     Rasfoiesc mai departe si ce vad ? Organul baietelului prezentat pe larg: la baza penisului se afla testiculele, ele sunt asezate intr-un saculet numit scrot. In testicule se formeaza spermatozoizii, acestia daca ajung in vagin ...  Ma opresc aici cu minunata lectura, deoarece nu am dat de barza.
     Las cartea pe raft si oarecum socat,  parasim libraria. Abandonam operatiunea cadoul, cu gandul ca mai sunt cateva zile pana la ziua baietelului si ca mai este vreme.
     Ajuns acasa  incepe in mintea mea sa apara intrebarea. Unde este barza ? Unde este povestioara cu barza ? Ce s-a intimplat cu barza pana l-a urma ?
      Barza a ramas in tarile calde, pentru ca a aflat nu demult, ca este o pasare inutila.
      Au disparut povestile in care barza venea cu bebelusii in cioc si ii lasa intr-un copac aflat in apropierea maternitati. Nici un copil nu va mai crede in asa ceva toti vor fii in stare sa-si prezinte organele sexuale. Asa ca, nu o sa fiu surprins cand o sa intreb un copil cum il cheama, ca-mi va spune si alte minuni, deja parca imi imaginezi un dialog.
     - Cum te cheama pe tine ?
     - Pe mine ma cheama Petrisor, am sapte ani ?
     - Pai esti mare la sapte ani !
     - Sunt baiat mare da si am si penis ?
     - Si tu trebuie sa ai penis ca mine, ca esti ca si mine baiat ?
      Binenteles ca m-as rusina la asa intrebari, obligat fortat as raspunde.
     - Da asa-i cum zici ...hm mama lui de copil as zice in gand.
     - Pai de unde stii tu atatea ?
     - Mi-a citit mama cartea Sexul povestit celor mici si de acolo stiu !
      Si apoi un pic zambind imi va zice.
      - Stii ca fetele au vagin ?
      - Pfuai, mai si asta stii ?
      - Pai da ! Tot din carte stiu si am vazut poze ...
      - Numai ca tot nu mi-am dat seama cum poate arata la fete ... dar am o vecina mai mica ca mine si intr-o zi ...
       - Mai copile ajunge ... mai lamurit ca ti-a cumparat tatal tau cartea ... ca stii ... Totusi ce clasa esti ? ....
       Asa va decurge un dialog dupa parerea mea, cu un copil,  a carui parinti vor avea grija ca in biblioteca lui sa nu lipseasca aceasta minunata carte, care dupa parerea unora ofera raspunsuri la multiplele întrebari ale parintilor si educatorilor constienti de importanta unei educatii sexuale sanatoase a copiilor.
       Parca ma vad peste multi ani undeva la tara stand langa soba, abia miscandu-ma sub povara batranetii. Ascultand in liniste trosnitul lemnelor din soba incinsa. Cum dintr-o data, ma trage cineva de coltul cojocului.
      - Bunicule, bunicule !
      - Da, dragii mei nepoti ?
      - Te rugam ceva, da te rugam din suflet. Se poate bunicule ?
      - Ce anume, dragii bunicului ?
      - Pai te rugam, sa ne mai citesti povestea ...
      - Care poveste ?
      - Bunicule povestea care ne place noua ! si la toti copii !!
      - Povestea despre penis si vagin.
      - Ooo da v-am citit-o aproape in fiecare seara.
      - Bunicule te rugam, te rugam pentru ultima data sa ne-o mai citesti !
      - Ei bine ... o citesc ...
      - Uraaaaa bunicule ... esti cel mai bun bunic din lume ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu